Grove bringebærmuffins med avocado-glasur

Lekkert alternativ til brødskiva – Uten sukker- En finere frokost/mellommåltid – Energirikt til skituren – Saftig og mettende- fristende matpakke

Sende muffins med i matpakka? Eller servere til frokost? Klart du kan! 🙂

DSC_0887Næringsinnhold per servering:Kcal 190 Protein: 11,7 Karbohydrat: 24,2  Kostfiber: 7,0 Fett: 4,8

DSC_0901

Fikk cupcake sett til jul av min venninne, Hanne 🙂

Denne oppskriften på søte og grove matmuffins er i seg selv er et lite måltid.

Glasuren som bla. er laget av avocado og bringebær, gjør virkelig prikken over i`en på muffinsen som næringsmessig er sunnere enn en gjennomsnittlig brødskive med syltetøy(!)

De metter godt, og egner seg derfor best som måltid og ikke som dessert.

Du trenger:

200g fibra mel

DSC_0871

Blandingen av disse meltypene gir en grov og energirik næring.

100g mandel mel

100g havremel

20g hakka valnøtter

2 egg

2ss sukrin

4 ss sukrin Gold

1 vaniljestang

1/2 most og moden bananDSC_0918

100g bringebær

3 dl melk (jeg brukte h-melk denne gangen)

Glasur:

Avocado (per stk ca 100g)

200g mager kesam

150g Bringebær

4 ss SukrinMelis

Slik gjør du: Sett ovnen på 200g. Pisk egg og sukrin luftig, ha i most banan, bringebær, melk, vaniljestang og sukrin Gold. Mix det tørre og skift over til manuell røring og rør det tørre gradvis inn. Røren skal være luftig. Spe med melk om den blir vanskelig å røre i. Fyll i formene og stek i 15-20 min.

Glasur: Kjør avocado i kjøkkenmaskin til den er fri for klumper. Tilsett Sukrinmelis, mager vanilje kesam og bringebær og rør til kremen blir jevn.

Jeg hadde muffinsene med meg på spa-kveld i går, og spiste nok en gang til frokost i dag 🙂

DSC_0945

Dagens frokost. Grov muffins, egg og grønn te i min nye ynglingskopp

Nyt helgen, og god romjul ❤

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s