Sjokolademousse med avocado og blåbær

Rik på antioksidanter- Bra for vinterhud – Gjør deg lykkelig

Jeg elsker sjokolade! Derfor har jeg laget en blanding som er syndig god, men som også gir deg vitaminer og antioksitanter med på kjøpet.

Tar fem minutter å mikse. Min ble født 03 på natten etter middag og champagne ;-)

Tar fem minutter å mikse. Min ble født 03 på natten etter middag og champagne 😉

Næringsinnhold per servering

Kcal: 160  Protein: 4,6g Karbohydrat: 7,8g  Kostfiber: 3,0 Fett: 8,2

Planlegger du neste helgs dessert, eller er du fysen på at mandagen skal være ekstra søt? Da finner du svaret her!

Helsefakta: Avocado gir sunt fett for hjertet og kolesterolet og er en kraftig antioksidant. Med sine vitaminer ( C og E) holder den huden frisk og ung og jobber for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Kakaobønnene hjelper kroppen med å produsere endorfiner, som gjør deg lykkelig, og blåbær bekjemper kreft, skjerper nattsysynet og bedrer hukommelsen. I tillegg er avocado og blåbær en rik kilde til kostfiber som er en gud mot tarmene dine.

Avocado har en rekke helsefordeler. Visste du at dens konsistens kan erstatte smør i flere oppskrifter? Foto: Bama.no

Makeover: Du sparer halvparten av kaloriene i motsetning til en vanlig sjokolademousse. Jeg har byttet ut sukker med sukrin. Fløte med vanilje kesam, og deler av sjokoladen med ren kakao.

Enda magrere?Du kan gjerne teste å kutte sjokoladen, og kjøre med 80g kakao og erstatte vanilje kesam med mager. Da endrer de to første verdiene seg til 118 kcal, 5,4g proteiner.

OPPSKRIFT ( 5 porsjoner)

1 avocado

100g blåbær

50g kakao

1 ss sterk kaffe ( jeg brukte hasselnøtt kaffe fra Indiska)

40g 70% sjokolade

2 ss SukrinMelis

150g Vaniljekesam

Server gjerne i små porsjonsformer

Server gjerne i små porsjonsformer

Slik gjør du: Smelt sjokolade i vannbad. Når den er klar, bland inn sukrinmelis og kakao. Rør så inn en ss sterk kaffe.  Miks  avocado og blåbær i stavmixer og bland så inn sjokoladeblandingen. Til slutt rører du inn vaniljekesam til blandingen er jevn. Fordel i små porsjonsformer, og sett i kjøleskapet i 2t- eller over natten. Pynt med bær og evt. hakka nøtter. Konsistensen blir mer mektig som en krem, men smaker 100% som sjokolade.

BON APPETIT!

Sjoko-hilsen,

Helene

Advertisements

5 thoughts on “Sjokolademousse med avocado og blåbær

  1. Tilbaketråkk: Mine nøkkelingredienser | Sunne desserter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s